ENERGETSKA TERAPIJA

ms center zdravja

Core Energetics®

John Pierrakos, ustanovitelj in tvorec Core Energetics®, je pogosto rekel, da je namen našega življenja, da vsak od nas izpolni svoj potencial kot človeško bitje. Toda kaj nas zaustavlja, da bi postali to, za kar smo ustvarjeni?

Najenostavnejši odgovor pravi, da smo se naučili zavirati sebe. Skozi izzive odraščanja v nepopolni družini in v nepopolnem svetu se naučimo graditi zaščitne obrambne zidove. Rezultat tega je, da omejujemo lastno življenjsko silo, da se odrežemo od našega bistva, naše esence in duše.

Glede na Core Energetics® se učinki naše osebne življenjske zgodovine zadržujejo v našem telesu kot čustvena ali energetska blokada. Core Energetics® je visoko učinkovit sistem posredovanja tako v individualnih kot skupinskih seansah, ki je bil ustvarjen tako, da klienta podpre v premagovanju preteklosti. Z delom neposredno s telesom in še posebej s čustvi Core Energetics® pomaga klientom, da se hitreje pomikajo skozi konflikte in boje, ki jih v življenju zadržujejo.V nasprotju s konvencionalno psihoterapijo, kjer pretežno delujemo na besednem nivoju, je Core Energetics® globoko izkustveno potovanje v osebno celjenje in odkrivanje sebe. Pod skrbnim vodenjem in ob podpori visoko izurjenega terapevta imajo klienti možnost povrniti si odtujeno resnico in odkriti jedrne kvalitete, s pomočjo katerih lahko dosežejo osebno izpolnitev. Take učinke doseže terapevt s spodbujanjem klienta, da svoje telo premika na poseben način, ki omogoča globje samozavedanje in sprostitev zamrznjenih čustev, kot so jeza, strah, žalost, potreba, čutnost in ljubezen. Skozi izkustvo s Core Energetics® se klienti naučijo večje naseljenosti, prisotnosti v telesu in živeti življenje z bolj odprtim srcem.

Walid P. Daw – moj učitelj, mentor in supervizor – je priznan psihoterapevt in ustanovitelj švicarskega inštituta za Core Energetics, kjer se je pri njem učilo že preko 70 terapevtov. Prav tako poučuje in vodi delavnice na mednarodnem nivoju. Za seboj ima več kot 30 let izkušenj in prakse v psihoterapiji. Njegova znanja in področja delovanja obsegajo Gestalt terapijo, Bioenergijo, Rolfing, Biodinamico in Core Energetics.

“Naših ran nikoli ne moremo popolnoma ozdraviti. Lahko pa spremenimo stanje okrog naših ran in jih vključimo v našo bit tako, da se naš resnični jaz lahko razgrne.”

ČAS JE.

Stopi v kontakt z mano.