Hujšanje

Hrana prinaša s seboj čustveno breme, ki je veliko težje od česarkoli, kar se lahko meri v kalorijah ali kilogramih. In ravno čustveno breme najdemo in lahko razrešimo s psihoterapijo.

Prekomerna teža je motnja hranjenja in se ne pojavi kar tako, je simptom, da je v življenju človeka nekaj narobe. Pri motnji hranjenja gre za nekaj več od hrane, to je »rdeča luč«, ki vam sporoča, da morate v svojem življenju posvetiti pozornost nečemu, za kar se ne zmenite oz. česar se ogibate.

Motnja hranjenja je opozorilo, da o stresih in frustracijah, ki jih morda doživljate, ne spregovorite. V večini primerov ima motnja hranjenja še globlje korenine, ki lahko izvirajo iz našega otroštva. Pri svojem delu sem opazila, da so ljudje, ki imajo prekomerno težo, doživeli veliko čustvenih, fizičnih, verbalnih in spolnih zlorab.

Moje delo in raziskovanje je pokazalo, da ljudje, ki so doživeli spolno travmo (zlorabo ali nadlegovanje), želijo sebe nezavedno zaščititi tako, da svoje telo dejansko naredijo neprivlačno in se osredotočijo na nekaj varnega, na primer hrano.

Motnja hranjenja se lahko razvije tudi v navidez mirnem okolju. Lahko se pojavi pri mladostniku, ki živi v okolju, v katerem ne sme v ničemer sam odločati ali izraziti svojih negativnih občutkov. Na zunaj se podreja, toda znotraj njega divja vihar. Čuti, da nima nobenega nadzora nad svojim življenjem. Ne upa se odkrito upreti zato se osredotoči na tisti del življenja, ki ga lahko nadzoruje, svoje telo.

Vendar motnje hranjenja niso vedno posledica družinskih težav ali spolne zlorabe. Pri nekaterih se razvije preprosto zato, ker je telesna teža prevladujoča zadeva v družini. Morda je kdo od staršev pretežak ali pa je stalno na dieti in razvije isti vzorec kot starš in čeprav si želi shujšati, je že vstopil v igro, ki jo igra njegov starš in bo zelo težko izstopil iz nje.

Poenostavljeno povedano, če ne bo prepoznal vzorca bo lahko vse življenje počel isto kot starš, končnega rezultata pa žal ne bo uspel doseči.

Otroci, mladostniki in odrasli, ki imajo opisane težave, potrebujejo pomoč, saj sami ne bodo uspeli izstopiti iz začaranega kroga ujetih čustev, prepričanj, vzorcev.

Motnja hranjenja, prekomerna teža je kompleksna težava s fizičnimi in čustvenimi elementi, katere posameznik sam ne bo uspel rešiti, zato je potrebna pomoč strokovnjaka psihoterapevta.

--Mojca Stonič, psihoterapevtka

Prehrana GR2 CONTROL

Hujšanje je lahko enostavno, s pomočjo psihoterapije in fantastične prehrane GR2 CONTROL pa še lažje.

prehrana GR2 CONTROLprehrana GR2 CONTROL
Prehrana GR2 CONTROL
Večina ljudi s prekomerno težo ima težave s samopodobo, samospoštovanjem, svojega telesa ne sprejemajo, so v stresu in imajo težave na večih področjih svojega življenja. O strašnih posledicah prekomerne teže sedaj ne bom razlagala, saj so znane vsem in verjamem, da se jih tudi zavedate. Bistveno je, da ste se odločili narediti nekaj zase, za svoje zdravje in z mojo pomočjo vam bo sigurno uspelo.

Pri vseh klientih, kjer zaznam zgoraj naštete težave, vključim pomoč na psihoterapevtskem nivoju.

Vsi klienti pri hujšanju so vključeni v celostno obravnavo, saj jih spremljam od začetka do konca, ko dosežejo želeni cilj.

Pri hujšanju uporabljam izključno prehrano GR2 CONTROL, ki je edinstvena na svetovnem tržišču in se je do sedaj kot edina izkazala, da resnično deluje ne glede na število kilogramov, trajanje prekomerne teže, edina, ki je obrodila sadove po tem, ko so klienti poskusili že malone vse, kar ponuja tržišče in reklame, saj uravnava glikemijsko reakcijo, inzulin, vzdržuje stanje "sitosti" in namesto da sproži signal po lakoti, začne znotraj vašega telesa "kuriti" odvečno maščobo in jo pretvarja v energijo. Tako lahko hujšamo brez občutka lakote, ki je prisotna pri večini tako imenovanih neuspešnih diet kot so hujšanje z luno, razne zelenjavne juhice, ločevalne diete, posti... Ti poskusi so se žal izkazali za neuspešne, saj izgubljene kilograme kaj hitro dobimo nazaj.

GR2 CONTROL vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav obrok, tako da nas postopoma tudi nauči zdravega prehranjevanj, napolni nas z energijo in kar je bistveno, težo obdržimo in se ne zredimo nazaj. Posledica tega pa je zdravo, polnejše in srečnejše življenje, saj bomo zadovoljni sami s seboj - to pa je največ, kar lahko storimo zase.

Do sedaj je bil uspeh vseh mojih klientov 100%, saj so vsi dosegli želeni cilj.